Hvordan ændrer jeg område eller type for en ekstern bruger

Denne vejledning henvender sig til HR-medarbejdere og forklarer hvordan du ændrer område for en ekstern bruger.

Vejledningen forudsætter, at du er logget ind i M4 og befinder dig på forsiden.

Bemærk

Medarbejdere der har adgang til at oprette, redigere og ophøre eksterne brugere kan ikke ændre område eller type for en ekstern bruger. I de tilfælde skal de kontakte HR.

Område bruges til i statistiske sammenhænge at identificere, hvor en ekstern bruger primært hører til. Område kan ikke bruges til gruppetilknytninger i IntraPol. Gruppetilknytninger i IntraPol håndteres i IntraPol.

Find brugeren der skal ændres

Find brugeren der skal ændres

Fremsøg brugeren på initialer eller navn

Gå ind på fanen Roller

Gå ind på fanen Roller

Gå ind på fanen Roller på personen

Vælg nyt tilhørsforhold

Vælg nyt tilhørsforhold

Tryk på knappen "Tilføj nyt tilhørsforhold"

Vælg korrekt område og type

Vælg korrekt område og type
  1. Under enhedstype vælger du Arbejdsplads
  2. Indtast relevant stedkontonummer
  3. Hvis brugeren skal skifte område, så vælg Beskæftigelse under Kategori. Vælg derefter 320 - Ekstern bruger under den nye dropdown -Rolle- der kommer frem. Hvis brugeren kun skal skifte type, f.eks. fra ekstern vejleder til ekstern underviser, så vælg Rolle under Kategori og dernæst vælg den nye type, brugeren skal have.
  4. Vælg gyldig-fra dato

Der skal altid være to roller

Der skal altid være to roller

Bemærk at der skal være to roller for en ekstern bruger.

Den ene rolle skal altid være Ekstern bruger. Hvis brugeren skal have ændret område, så skal du ind og tilføje en ny Ekstern bruger-rolle med det nye stednummer. Du skal også tilføje et nyt tilhørsforhold med brugerens type, f.eks. Ekstern underviser, hvor du vælger det nye stednummer til rollen.

Hvis brugeren kun skal skifte type, skal du kun ind og tilføje et nyt tilhørsforhold for type, hvor du vælger samme stednummer som hidtil. Ekstern bruger-rollen lader du være, som den er.

Slet de gamle roller

Når du har tilføjet de nye roller, skal du lukke de(n) gamle. Det gør du ved at:

  1. Trykke på kalender-ikonet ude til højre (næstyderste ikon)
  2. Indtast samme fra og til-dato. Hvis fra-datoen f.eks. er 01-02-2016, skal til-datoen også være 01-02-2016.
  3. Tryk på Gem

Rollen er nu lukket og kan evt. genfindes ved at trykke på knappen Vis inaktive.

Vejledningen er udarbejdet d. 25. februar 2016 af Uffe Boh Steffensen Ussingkær

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret