Hvad er en iPad god til?

Det er lidt svært at udtale sig på andres vegne. Jeg vil her koncentrere mig om, hvad jeg mener at en iPad er god til. Der er helt sikkert nogle, der vil være uenige med mig, men jeg prøver.

Surfe på www

En iPad er god at surfe på nettet med det er let at navigere og bruge internet sider, f.eks. læse nyheder fra avisernes netudgaver m.m.

Mail og kalender

Mail og kalender

Mail og kalender er en vigtig funktion for de fleste. Det går rigtig fint med en iPad. Du kan se hvordan din Metropol mail sættes op på en iPad her. Hvordan du laver en mailsignatur på en iPad kan ses her. Det er let at læse mails og svare på dem. Vedhæftede dokumenter som PDF, Word, PowerPoint og billeder, kan let åbnes og læses.

Arbejde med PDF

Arbejde med PDF

PDF - det kender vi alle. PDF-dokumenter kan åbnes og læses af næsten alle computere og bærbare enheder. På en iPad går det rigtig godt, og det er noget mere mageligt at læse en stor tekst på en iPad, end det er på en computerskærm. Ved at bruge PDF apps (Goodreader, PDF Pen og mange andre), så kan du lave noter og markeringer i PDF-dokumenterne. Det er en funktion, jeg bruger rigtig meget. Et kommenteret PDF-dokument ken sendes videre til andre - med kommentarerne og markeringerne.

Frihåndstegning

Frihåndstegning

Der er rigtig mange programmer, der er beregnede til at tegne og skrive med fingeren - eller en særlig pen (stylus pen). Dels er det ganske sjovt, men også nyttigt, da mange skriver hurtigere med hånden end med et tastatur. Jeg bruger det mest til figurer og diagrammer.

Tag billeder med iPad

Tag billeder med iPad

Når det drejer sig om at fotografere, så bruger jeg mest min telefon, men kameraet i en iPad er rigtig godt. Der er jo kamera både bagpå og foran - så er meget let at tage et billede af sig selv. Det er lidt akavet at forografere med iPad'en, men billederne fejler ikke noget. Sidder jeg med min iPad fremme og får brug for et billede - f.eks. af en whiteboard eller et skæv situation, så bruger jeg den. Den er også rigtig god til video.

Læse e-bøger

Læse e-bøger

Ebøger er nok kommet for at blive. Det er fantastisk at kunne bringe en masse bøger med sig rundt. Her er det app'en iBooks, som starter med "boghylden" - her er alle de bøger, du har købt eller fået. iBooks bruges til både "rigtige" e-bøger og til PDF-filer. Bøgerne skal overføres til iPadén via iTunes. Se mere her.

Vejledningen er udarbejdet af Henrik Abildgaard juli 2013

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret