Adaptorer og forbindelser

Det er muligt at tilslutte forskellige andre enheder til en iPad. Det kræver de rigtige ledninger og stik. Her kommer en oversigt over, hvad der findes af mærkelige adaptorer og kabler, der gør iPad'en endnu mere anvendelig.

Vær opmærksom på, at Apple har lavet et nyt stik til at forbinde iPad med resten af verdenen - stikket hedder Lightning og erstatter det gode gamle 30 pol doc-connector-stik. Der findes adaptorer, som laver doc-connector om til Lightning - det virker godt i de fleste tilfælde - bare ikke altid. F.eks. kan man ikke sende et VGA-signal igennem sådan en adaptor - det kræver et helt nyt stik.

Her gennemgår jeg dem, jeg finder mest vigtige.

Lightning-mellemstik til 30 ben

Lightning-mellemstik til 30 ben

Har du tilbehør, der bruger et stik med 30 ben? Brug dette ultrakompakte mellemstik til at slutte tilbehør, der bruger et stik med 30 ben, til en iPad eller iPad mini med Lightning-stik.

Lightning-mellemstik til 30 ben (0,2 m)

Lightning-mellemstik til 30 ben (0,2 m)

Denne adaptor gør det samme som den ovenstående, der er bare 20 cm. ledning på - ganske praktisk i nogle situationer.

Lightning til USB-kabel

Lightning til USB-kabel

Det er det kabel, der følger med, når du får en iPad. Det bruges til opladning og til at tilslutte iPad'en til en computer, opladning m.m.

Lightning til SD-kort

Lightning til SD-kort

Her har du mulighed for at tilslutte et SD-kort, fra et kamera, direkte til iPad'en.

Lightning til HDMI

Lightning til HDMI

Med denne kan du tilslutte din iPad direkte til et fladskærmsfjernsyn, via HDMI-kabel. Det betyder, at du får både billede og lyd med. Det er også denne adaptor du skal bruge for at tilslutte en iPad til en HDMI-projektor. Vær opmærksom på, at lyden ikke altid kommer med igennem til en HDMI-projektor. Så må du bruge hovedtelefonudgangen til lyd i stedet.

Lightning til VGA

Lightning til VGA

Det er den adaptor, der skal til for at få skærmbilledet fra en iPad op på en projektor med VGA-tilslutning. Langt de fleste projektorer kan fungere med VGA-tilslutning.

Lightning til USB

Lightning til USB

En meget vigtig adaptor. Du kan tilslutte mange forskellige enheder til en iPad via USB. Bare for at nævne noget: Digitalkamera, videokamera, mikrofon, en iPhone for at overføre billeder / video og sikkert flere forskellige ting.

Minijack til minijack

Minijack til minijack

Sådan et minijack-kabel skal du bruge for at få lyden fra en iPad videre til en forstærker eller aktive højttalere.

Vejledningen er udarbejdet af Henrik Abildgaard juli 2013

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret