Vejledninger (tidl. Metropol)HardwareiPad Apps skal der tilHvilke Apps kunne jeg måske have nytte af?

Hvilke Apps kunne jeg måske have nytte af?

Det er jo meget inddividuelt hvilke Apps man kan have brug for men her er et nogle eksempler på Apps som vi ved der er en del brugere der har som favoritter.

Skydrive

Skydrive

Skydrive er en del af Microsofts Office 365 som vi kommer til at tilbyde studerende som en del af IntraPol. Man kan også oprette sin egen private konto hos Microsoft der er gratis. Her har man så 7 GB plads i Skydrive og adgang til online versioner af de kendte Office programmer fra Microsoft. Kontoen oprettes ved at gå til http://windows.microsoft.com/da-dk/skydrive/download Det findes i versioner til næsten alle pladforme præcis som Dropbox og Google Drive.Med Skydrive kan man tilgå og synkronisere sine filer med enhver computer og dele med hvem man vil, på samme måde som med Dropbox og Google Drive.

Dropbox

Dropbox

Dropbox er der rigtig mange, der kender - med god grund. Dropbox fås til rigtig mange forskellige platforme: Windows-computere, Windows phone, Maccomputere, iPhone, iPad, iPod Touch, Android-telefoner, Android-tablets og nogle stykker flere.

Det fungerer på den måde, at du opretter en konto på dropbox.com. Herefter downloader du et program på din computer. Det du gemmer i Dropbox-mappen, synkroniseres helt automatisk til andre computere (hvis du har flere) og bliver tilgængeligt fra bærbare enheder. Det er den bedste måde, at få indhold ind i og ud af en iPad. Dropbox håndterer alle slags filer / dokumenter. En konto er gratis - dog med begrænset plads - det er muligt at købe sig til mere plads. Med Dropbox behøver du ikke bekymre dig om, om du kan få fat i dine dokumenter. Ting der er i Dropbox, kan du dele, med dem du vil - uanset om de har Dropbox eller ej.

Drive (Google Drive)

Drive (Google Drive)

Google Drive er Googles bud på det som Dropbox og Microsoft Skydrive også tilbyder. Man kan dele dokumenter med hvem man vil på tværs af platforme og styresystemer. Det er tekstdokumenter, regneark, præsentationer, videoer, billeder og tegninger. Da Google så lavede en gratis app til iPad og iPhone, så blev det endnu lettere at arbejde med Google Drive. Nu kan vi nemlig komme til vores dokumenter, selvom computeren ikke er med. Det er ikke alt, men kan gøre i app'en, men den er en stor hjælp.

Evernote

Evernote

Hvis du ikke kender Evernote, så er det måske en overvejelse værd. Se nærmere her: http://evernote.com . Ligesom Dropbox, Skydrive og Google Drive kan Evernote også fås til næsten alle platforme. Hvor Skydrive, Dropbox og Google Drive var til egentlige dokumenter (filer), så er Evernote beregnet til skriftlig information - billeder og lyd. Ikke som filer, men direkte tilgængelige informationer i noter. Med Evernote på en iPad, kan du tage et billede af stykke papir - eller et skilt. Billedet bliver automatisk uploaded til Evernote. Efterfølgende bliver teksten på billedet gjort søgbar. Det var bare én mulighed - der er mange flere. Alle vigtige informationer findes der - de er søgbare. Man kan dele, hvad man vil - med hvem man vil. Fortrolige informationer kan man kryptere.

Skitch

Skitch

Skitch ejes af Evernote. Selve programmet (app'en) bruges til at skrive på billeder, dokumenter o.l. Det er meget brugbart, når man skal forklare andre noget. F.eks. pege nogle vigtige detaljer ud på et kort m.m. Billedet kan så sendes til andre - bruges på en hjemmeside - eller gemmes i Evernote.

Flipboard

Flipboard

Flipboard er en fantastisk app. Lidt svær at forklare. Det handler om at læse webbaserede nyheder, som om det var i et flot magasin. Man vælger selv hvilke tjenester, man vil have nyheder fra, og så er det bare at læne sig tilbage og blive klogere.

Se en screencast om Flipboard

Skype

Skype

De fleste kender skype. Chat, telefoni og videotelefoni via internet. Skype fungerer rigtig fint på en iPad - fra iPad 2 og nyere.

Facebook

Facebook

Facebook på en iPad fungerer fint. Så kan du sidde i hjørnet af sofaen og følge med i det sociale liv.

Der uden tvivl mange mange flere Apps der kan have interesse

Nogle andre Apps vil blive særskildt gennemgået i andre hjælpeartikler fremover.

Vejledningen er udarbejdet af Henrik Abildgaard Juli 2013

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret