Hvilke apps er helt nødvendige?

Der er allerede installeret nogle apps, når man starter en ny iPad. Nogle af disse apps er meget vigtige. Afsnittet her er ikke en egentlig manual til disse apps, men blot lidt forklaring om hvad der er af muligheder. Allerede første gang du går ind i App Store, foreslås du at installere et par apps mere. Det er gratis apps, så dem bør du se at få installeret.

De apps der følger med enhver iPad

De apps der følger med enhver iPad

Her er de 20 første apps. De bliver ganske kort beskrevet. De fleste af dem er lige til at gå til.

 1. Beskeder - Det er en slags sms-program. Uanset om der er simkort eller ej, i iPadén, så kan man skrive beskeder. Desværre gælder det kun mellem andre apple-enheder, men det er en god ting at kunne skrive disse beskeder. Det kaldes også iMessage.
 2. Facetime - FaceTime er et program til at lave et videomøde mellem to forskellige enheder. Programmet findes til: Mac, iPad, iPhone og iPod. Det er let at bruge, og man har et godt billede og god lyd. FaceTime minder meget om Skype.
 3. Fotos - det er her alle billeder og film, der bliver optaget på enheden, gemmes. Der er nogle enkelte redigeringsmuligheder, og så kan billeder og film sendes videre til andre apps eller andre enheder.
 4. Kamera - en iPad har et rigtig godt kamera indbygget. Faktisk er der to kameraer (fra iPad 2 og nyere). De kaldes henholdsvis bag- og frontkamera. Bagkameraet er det bedste og bruges i de fleste tilfælde. Frontkameraet er beregnet til brug sammen med FaceTime eller situationer, hvor du vil tage billeder af dig selv.
 5. Kort - Apple har sin eget korttjeneste. Den er ikke helt så god som den Google har, men bestemt til at bruge. Kortene hentes ind efterhånden, som de skal bruges. Det vil sige at det kræver en datatforbindelse for at kunne få fuldt udbytte af kortene. På en iPad med simkort, er der også GPS - så virker kortene sammen med GPS tjenesten.
 6. Ur - det kommer nok ikke bag på nogen, at uret kan vise tiden. Der er også en verdensurfunktion - alarm og stopur.
 7. Photo Booth - det er en lille app, der bruges til at optage billeder eller video. Mest til skæg og ballade - billeder eller video af dig selv. Billederne kan evt. tilsættes nogle forskellige effekter. Photo Booth skal prøves - bliv overrasket over hvor mærkelig du kan komme til at se ud.
 8. Kalender - Kalenderen i en iPad, er meget anvendelig. Kalenderen virker også sammen med andre kalendersystemer.
 9. Kontakter - Kontaktbogen virker sammen med mailsystemet. Der kan sætte et billede ind for hver af kontakterne.
 10. Noter - en lidt primitiv app til at tage noter med. Fungerer fint til småting, men egner sig ikke til de store tekster. Her må du anskaffe et egentlig tekstbehandlingsprogram.
 11. Påmindelser - en app der vil påminde dig om, hvad du har af opgaver.
 12. Bladkiosk - Bladkiosk er den app, der samler eventuelle abonnementer på tidsskrifter, du kan købe dig adgang til. Det er muligt at kigge efter tidsskrifter inde fra appen.
 13. iTunes - I iTunes kan du købe musik, film og ebøger. Ting du har købt i iTunes kan kopieres til iTunes på din computer. På den måder er der taget backup af det, og du kan overføre det til eventuelle andre iOS enheder, som benytter samme Apple-id.
 14. App Store - Det er her du henter / køber flere apps til din iPad. Det er også herfra du opdaterer de apps, du allerede har installeret. Der kommer ofte opdateringer (forbedringer) til dine apps - sørg for at være velopdateret. Opdateringer koster som regel ikke noget.
 15. Game Center - Gamecenter er for spillefuglene - har har du mulighed for at spille sammen mad andre på en sjov interaktiv måde. Jeg ved ikke meget om spil, men spørg et ungt menneske i din familie, så kan du sikkert få en masse interessante oplysninger om spil på iOS.
 16. Indstillinger - I Indstillinger kan du sætte en masse forskellige ting. Det er sikkert ikke så nødvendigt, at du kommer der så tit. Det meste er godt forklaret derinde. Det er dog vigtigt at huske på, det er herinde du vælger trådløse netværk. Hvis du kommer til et nyt sted med et trådløst netværk, så kan du tilslutte det inde fra indstillinger.
 17. Safari - Det er den webbrowser, der er installeret på en iPad. Det er en rigtig god webbrowser, og der er mange gode funktioner til deling m.m.
 18. Mail - sikkert en af de vigtigste apps for de fleste. Det er et smart mailprogram. Du kan have mere end én mailkonto derinde. Det fungerer fint med Gmail, Exchangemail (den vi har på Metropol) og mange andre mailsystemer.
 19. Videoer - det er muligt at overføre videoer til din iPad. Det gøres lettest via iTunes fra computeren. Når en video er på iPadén, så finder du den i "Videoer".
 20. Musik - her findes din musik. Den der er købt i iTunes-store eller har overført fra din computer - via iTunes.

 

Vejledningen er udarbejdet af Henrik Abildgaard juli 2013

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret