Hvilke iPad modeller findes der?

Her er en lille vejledning, til hvordan du kommer i gang med at installere en ny iPad. Det er slet ikke svært, men hvis du har lyst til at få lidt hjælp, så kig med her. Det er ca. 3 år siden den første iPad kom på gaden. Det var den, der bare kaldtes iPad. Siden er der kommet et par nyere modeller. Den oprindelige iPad fungerer stadig fint, men kan ikke opgraderes til styresystemet iOS 6. Her er en kort beskrivelse af de forskellige modeller.

Vigtigt - der er en del misforståelse om, hvad en iPad er, og hvad den ikke er. Når alt kommer til alt, så er det dig selv, der skal afgøre, hvad du kan bruge den til. I et senere afsnit har jeg samlet nogle eksempler på, hvad du ikke kan med iPad'en.

Husk! En iPad er IKKE EN COMPUTER. Den er en smart enhed, der er rigtig god at arbejde med. En iPad er en personlig enhed, der tilknyttes til kun ét Apple-id. Du står selv for at installere og vedligeholde den - det er heldigvis ikke så svært.

Her gennemgår jeg, de modeller vi kender til nu (juli 2013)

iPad med Retina - skærm

Ipad med Retina-skærm er topmodellen (december 2012). Den har den samme størrelse skærm som den første iPad. Retina skærmen har en meget høj opløsning og viser fantastiske detaljer. Den bruger det nye Lightning-stik i stedet for den gamle doc-connector. Det betyder, at der er en del af det "gamle" tilbehør, der ikke passer til denne model. Retina-modellen ser ud til at være en del hurtigere end de foregående.

iPad Mini

iPad Mini

Den er en hel del mindre en storebroderen, men på trods af skærmens mindre størrelse er den god at læse/se på. Mini'en bruger også det nye Lightning-stik.

iPad 3

Jeg er lidt usikker på, om den model jeg kalder iPad 3 egentlig hedder det. Den kan ikke købes mere - modellen var et overgangsfænomen. Den har Retina-skærm som den nyeste iPad, men den var ikke helt så kraftig, og så brugte den "det gamle" stik til opladning. Det er det stik som også benyttes af iPad 2. Stikket kaldes også 30 pols doc-connector.

iPad 2

iPad 2, som stadig kan købes, har 2 kameraer og kan derfor bruges til fotooptagelse, videooptagelse og videokommunikation. Hvis man ikke har brug for alle de krafter, som den nyeste model har, så er der en del penge at spare - så længe den er på markedet. Den benytter den gamle doc-connector og kan selvfølgelig arbejde med al det tilbehør, der har det stik.

iPad

Den opringelige iPad var en sensation, da den kom frem. Det er svært at forestille sig, at det ikke er længere tid siden. Første version af iPad havde ikke noget kamera, men var, og er stadig, en fantastisk enhed. Lidt tykkere og tugere end de nyere modeller.

Vejledningen er udarbejdet af Henrik Abildgaard juli 2013

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret